DESPRE NOI
- Despre Goju Ryu
- Istoric club
- Antrenor
- Preparator fizic
MAXIME SI PERCEPTE
- Perceptele Maestrului Chojun Miyagi
- Alte percepte despre karate
STIRI SI EVENIMENTE
- Organizarea de stagii de pregatire
- Evenimente specifice stilului nationale si internationale
GALERIE FOTO & VIDEO
- Galerie foto
- Filme video
SALA DE ANTRENAMENT
- Reguli de sala
- Program antrenament
 
FORUM, GUESTBOOK
CONTACT
- Adresa club
- Adresa e-mail
- Telefoane
 


Karate Do Goju Ryu

Clubul Sportiv Karate Do pentru Copii si Tineret practica stilul de karate denumit Goju Ryu .
Karate Do - calea mainilor goale
Goju Ryu este o arta traditionala care provine din Okinawa , patria karate-ului .
Go- duritate / Ju - suplete / Ryu - scoala
Scoala duritatii si a supletii
Unui atac in forta i se va raspunde prin suplete iar contraatacul se va executa in forta.

Despre fondatori

Chojun Miyagi (1888-1953)
Nascut in orasul Naha din insula Okinawa . Studiul karate-ului la inceput la varsta de 9 ani cu maestrul Konryo Higashiona . Dupa moartea maestrului Higashiona , Miyagi pleaca in China unde studiaza diverse forme de lupta chinezesti . Din aprofundarea si invatarea acestor stiluri Chojun Miyagi a fondat un nou stil : GOJU RYU.
In anul 1929 el devine fondatorul acestui stil intelegand prin aceasta imbinarea armonioasa a fortei cu supletea , a asprimii cu blandetea . Miyagi a studiat in continuare si a extins arta in mai multe scoli.
Maestrul a dezvoltat kata SANCHIN aratind aspectul tare in GOJU si a creat kata TENSHO aratand aspectul moale, simplu . Maestrul moare in 1953 lasand succesor pe Gogen Yamaguchi.

Gogen Yamaguchi
S-a nascut la 20 ianuarie 1909 in orasul Kagashima din sudul provinciei Kyushu. A inceput studiul karate-ului cu domnul Maruta, un dulger din Okinawa, care era practicant de Goju-Ryu. In 1931 a fost prezentat maestrului Miyagi. Dupa aceasta intalnire Yamaguchi ramane la Miyagi ca elev, apoi ca succesor al maestrului Chojun Miyagi. Yamaguchi a infiintat primul club in Kyoto. Tot el a creat primul regulament de KUMITE, o parte din aceste reguli se gasesc si in regulamentele actuale. Sub conducerea sa a luat fiinta INTERNATIONAL KARATE GOJU KAI. Aceasta organizatie a devenit foarte populara in Japonia iar in lume cuprinde peste 35 de tari in care se studiaza GOJU KAI. Yamaguchi introduce in GOJU, KATA TAYKYOKU ca forma de antrenament. Printul Higashikuni il va numi SHIHAN al tuturor organizatiilor de karate din Japonia.

www.karate1.netDesigned by PHOBOS SOFT CO SRL